Lokale historische bronnen ontsloten

GeschiedenisLokaal is een online verzamelplaats van lokale historische bronnen.


Ontdek de geschiedenis van je eigen omgeving

GeschiedenisLokaal maakt historische bronnen van archieven, musea en andere erfgoedinstellingen op een overzichtelijke manier toegankelijk. Leerlingen, studenten, docenten en lokale bewoners krijgen hierdoor zicht op de historie van hun dorp of stad. De straten waarin zij dagelijks lopen, fietsen of rijden blijken vaak een interessante geschiedenis te hebben. Via GeschiedenisLokaal komt die historie dichterbij en opnieuw tot leven.

Voor wie?

GeschiedenisLokaal is opgericht voor iedereen die geïnteresseerd is in de historie van Nederland, maar in het bijzonder voor:

  • leerlingen
  • studenten
  • docenten
  • lokale bewoners
  • historici uit het hele land

Deelnemen?

Bijzonder aan dit project is dat erfgoedinstellingen uit het hele land kunnen deelnemen. Erfgoedinstellingen zoals archieven en musea kunnen zelfstandig (of juist met elkaar) een eigen regionale bronnenverzameling opbouwen en aanbieden via het GeschiedenisLokaal-platform. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janneke de Lange (Noord-Hollands Archief) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Alle bronnen